Comunicat davant la suspensió de la consulta del 9 de novembre per part del Tribunal Constitucional

socialisme2El passat dilluns, en un fet sense precedents, el Tribunal Constitucional, reunit d’urgència, va admetre a tràmit en temps rècord dos recursos del Govern estatal en contra la llei de consultes no referendàries i el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre sobre la independència de la Comunitat Autònoma Catalana (CAC). Com a conseqüència d’aquests, queda suspesa cautelarment la llei de consultes i, per tant, la consulta emparada per aquest marc.

Davant aquest esdeveniment, el jovent revolucionari volem remarcar el següent:

  • Per un referèndum, no una consulta. El Govern de la CAC ha convocat una consulta no referendària que, en paraules del propi president d’aquest, no té cap caràcter vinculant i no té perquè desembocar en un procés d’emancipació nacional. La pregunta és errònia, la finalitat és totalment en favor de la burgesia, la celebració de la consulta és molt complicada i l’actual procés d’alliberament nacional no contempla, en cap cas, la construcció nacional dels Països Catalans. Per tant, rebutgem el referèndum de la burgesia i, alhora, afirmem amb contundència que el nostre referèndum és el que convoquen les classes populars, el que desobeeix la legalitat burgesa vigent i permet construir uns Països Catalans lliures i socialistes.
  • Socialisme és autodeterminació. El socialisme és l’únic sistema polític que garanteix la lliure autodeterminació dels pobles i la seva independència, mantenint sempre la relació amb els altres pobles i treballant per la materialització dels seus drets des d’una òptica internacionalista. Dins un sistema capitalista, el poble oprimit estarà sempre lligat i subordinat obligatòriament al seu Estat opressor. El nostre dret a l’autodeterminació no es podrà exercir mai plenament en un Estat burgès, capitalista i imperialista
  • El dret a l’autodeterminació és innegociable. Entenem que el dret dels pobles i nacions oprimides a la seva autodeterminació és un dret innegable i irrenunciable i que aquest està per sobre de qualsevol imposició dels Estats opressors. Els pobles i la seva classe treballadora tenen dret a escollir el seu futur conjunt de forma lliure.
  • Estat espanyol, presó de pobles. S’ha de tenir clar que l’actual Estat s’ha forjat amb la unió forçada dels diferents pobles i la negació de la seva identitat, fent creure que existeix una única nació i indivisible: l’espanyola. Entenem el procés d’autodeterminació i d’independència dels Països Catalans com una ruptura amb l’Estat espanyol, però no amb les classes populars dels diferents pobles que estan oprimits sota el seu jou i que esperen ansiosament el seu moment d’alliberament.
  • Andalusa o català: el mateix sistema opressor. Durant tots aquests mesos, la burgesia, la classe dominant, ens ha fet creure que el nostre enemic és el poble andalús, el poble extremeny i un llarg etcètera; i s’ha intentat confrontar les classes populars dels diferents territoris de l’Estat espanyol. Realment, sent d’Andalusia o dels Països Catalans, el nostre opressor és el mateix, el capitalisme, i per això hem de lluitar juntes i junts, colze a colze, per acabar amb ell a través de la revolució proletària, que ens durà a l’alliberament de la classe obrera, nacional i de gènere.

 

SOCIALISME ÉS AUTODETERMINACIÓ!

Països Catalans, 31 de setembre de 2014